Nyheter

Torben vinner Rallarsjakken 2016


SjakkbrikkerDen tradisjonsrike Rallarsjakken ble arrangert i helga i Narvik. Denne gangen ble turneringen spilt på Grand Royal Hotell i det som er Narviks største konferanse sal. Og dét viste seg å være et godt valg. Med 67 deltakere til start og med det ny deltakerrekord (den gamle ble satt i fjor med 58 deltakere) ville det vært vanskelig å finne et annet spillelokale som ville vært stort nok for turneringen.

Og deltakerne virket å storkose seg med bare positive tilbakemeldinger om turneringen og spesielt spillelokalene!

Foruten om flotte spillelokaler, ble det også spilt mye god sjakk, både i A-gruppen, og i B-gruppen.

I A-gruppa ble det etterhvert klart at topplasseringen kom til å stå mellom Narviks nybakte far, Torben Søraas og Tromsøs unge stortallent, 14 åe gamle Tor Fredrik Kaasen. Tittelkandidatene møttes i femte runde hvor Søraas med sorte brikker bare trengte remis for å vinne turneringen, mens Kaasen med hvite brikker måtte vinne for å vinne turneringen. Partiet endte med remis og Søraas vant med det turneringen for Kaasen på andreplass. Kampen om den siste pallplassen, ble en lang og har duell mellom 2 andre stortallenter fra Tromsø, Gunnar Lund og Mads Vestby-Ellingsen. Til slutt strakk Lund det lengste strået og slo klubbkammeraten i kampen om tredjeplassen.
Til slutt er det også verdt å nevne at Narviks Olav Thoresen gjorde en særdeles sterk turnering og med femteplassen ble han den nest beste Narvikspilleren i gruppe A.

I B-gruppa, var det en helt annen klubb som noe overraskende utmerket seg. Fordi utover i turneringen utviklet B-gruppa seg til å bli nesten et klubbmesterskap i Mosjøen sjakklubb! Mosjøens 4 deltakere i B-gruppa gjorde en bunnsolid debut i Rallarsjakken og i runde 5 møttes klubbkameratene Trond Kristensen og Steinar Nilssen til duell på førstebordet for å avgjøre vinneren av gruppa. Etter forholdsvis kort tid, endte kampen remis, og Kristensen sikret med det gruppeseieren foran klubbkamerat Nilssen. Espen Schmitz fra ny-oppstartede Senja Sjakklubb sikret 3. plassen.
Narviks eneste representant i B-gruppa, Svein Ole Hansen som begynte å spille sjakk i januar i år, debuterte på en meget respektabel 15. plass.

Med dette vil vi i Narvik Sjakklubb takke alle våre sjakkvenner som tok turen til Narvik og Rallarsjakken i år. Det har vært en fantastisk flott sjakkhelg, og vi ser allerede fram til å kunne ønske dere velkommen tilbake til neste år!

Vi vil også sende en stor takk til Quality Hotel Grand Royal Narvik for et flott og godt samarbeid!

For full resultatoversikt, trykk her
Postet 22:35:19 - 10/04/2016 av Håvard Iversen Bredeli