Nyheter

Reisebrev fra Bodø GP


I helgen (fra 11. til 13. november) ble Bodø GP arrangert med 30 spillere på startstreken. Narvik stilte i år med kun 2 spillere i superveteran Kjell Ole og remiskongen Håvard (undertegnede).

Turneringen ble i år avholdt på Tusenhjemmet, ca 800-900 meter unna Thon Hotel Nordlys hvor de fleste spillerne bodde. Spillelokalene var absolutt gode og servicen fra arrangørklubben enda bedre.

Det var ikke mye å utsette på arrangøren, og jeg tror jeg kan svare for alle når jeg sier at Åsmund Andersen, Kjetil Vollan og resten av Bodø Sjakklag gjorde turneringen til en kjempeflott og trivelig helgaturnering for alle uavhengig personlig resultater.
Hvis det er noe negativt som kan trekkes fram, så er det kafee/restauranten "En kopp" som skulle være samlingssted lørdags kveld med mat, drikke, hygge og VM på storskjerm. "En kopp" var en stor skuffelse og er neppe en plass undertegnede blir å besøke neste gang jeg er i Bodø.

Nå over til det sportslige. Gruppe A ble vunnet av Joachim Solberg med 4,0 poeng og bedre kvalitet enn hjemmehåpet FM Dag Madsen som også fikk 4,0 poeng. På tredjeplass kom Andreas Tryggestad med 3,5 poeng. Gruppe B ble vunnet av den 11 år gamle stortalentet Mathias Lind Schouten fra Tromsø med 4,5 poeng og bedre kvalitet enn Mosjøens Kristian Røilid. Trond Kristensen (som vant B-gruppa under Rallarsjakken tidligere i år) tok den tredje pallplassen med 3,5 poeng. Det morsomme her er at hvis Kristensen hadde slått klubbkamerat Røilid i siste runde, ville Kristensen vunnet Gruppe B med klart best kvalitet! Så her var det ikke mye kompiskjøring internt i Mosjøen Sjakklubb!

Både meg og Kjell Ole er nok litt småskuffet over egne prestasjoner selv om resultatlista forteller noe annet i den form at vi havnet der det var forventet at vi skulle havne i våre respektive grupper. Kjell Ole havnet på 4. plass i gruppe A med 3,0 poeng, mens undertegnede havnet på en 10. plass i gruppe B med 2,5 poeng.

Vi hadde begge våre sjanser som vi misbrukte stort. I runde 2 klarte Kjell Ole bare remis mot Bodøs up-and-coming-talent Per Fredrik Holand, som forøvrig hadde en kanonsterk debut i Gruppe A. Selv om "Kokken" spilte seg inn igjen i tetstriden med seier over Tromsøs Harald Christian Vestjord i runde 3, var ikke dette turneringen "Kokken" skulle gjøre det store. Etter et svakt parti mot Joachim Solberg som endte med tap i runde 4 og et nervepirrende Benkø-parti mot Andreas Tryggestad som endte med en remis til tross for at Kokken sto lenge best i siste runde, ble det med den sure fjerdeplassen.

I Gruppe B, fikk ikke undertegnede en spesielt varm velkomst tilbake etter 11 måneder siden forrige langsjakkparti. I runde 1 møtte jeg Linnea Tryggestad som jeg riktignok slo under Politiken Cup tilbake i 2013. Men mye har skjedd i løpet av disse tre årene, og jeg visste dette ikke kom til å bli like lett som sist vi møttes. Partiet endte opp med å bli et møte mellom to vidt forskjellige stilarter i form av at hun spilte lynsjakk, mens min spilling liknet mest på postsjakk. Etter å ha blitt sendt på ut på en kraftig snurr i åpningen og måtte ofre en springer for å berge et tårn, ble jeg hengende etter og ga opp etter 33 trekk. På dette tidspunktet hadde jeg 12 min igjen, mens hun hadde 1t og 26 min igjen!
Runde 2 gikk bedre, hvertfall resultatmessig, hvor sjakk-far Ken Ronny Schouten overspilte sin stilling mot meg og ofret noe unødvendig en springer på H7. Mao. Enkel seier for meg. De to neste partiene mine kan oppsummeres enkelt ved at jeg forsvarte meg, forsvarte meg enda mer, motstanderen gjorde et feiltrekk, og det hele endte remis. I runde 4, burde jeg ha vunnet etter feiltrekket til min motstander skulle kostet han en offiser, men hva hjelper det hvis jeg ikke utnytter tabbetrekene? Siste runde var faktisk eneste parti hvor jeg førte spillet, og var den som angrep, men angrepet ga ikke resultater og alt av offiserer ble byttet av. Dermed nok en remis.
Selv om jeg klarte målet mitt for turneringen som var 50% score, er jeg ikke fornøyd med egen spilling. Jeg forsvarer meg godt, men klarer ikke å føre spillet, ender opp med å spille på motstanderens premisser og mangler killer-instinktet.

Når så er sagt, sum av summarum, en kjempeflott og trivelig helg i Bodø, og jeg håper dette ikke blir min siste helgeturnering i Bodø selv om flyplassen på Framnes legges ned neste år og reiseveien til Bodø med det blir betraktelig lengre.

For full resultatoversikt, trykk her
Postet 14:20:09 - 15/11/2016 av Håvard Iversen Bredeli